15/05/2010

Σκοπευτής

Επόμενος!
Μικρέ δεν ξέρω αν είναι εις γνώσιν σου αλλά ο πατέρας σου σε έγραψε σε αυτό το διαγωνισμό τοξοβολίας. Πρέπει να έχει τρομερή πίστη σε εσένα. Άκου τους κανόνες. Θα έχεις μόνο ένα βέλος. Μια προσπάθεια. Όπως όλοι οι διαγωνιζόμενοι εδώ.

Επειδή είσαι μικρός θα σου δώσω μερικές συμβουλές. Έχει χρόνια που είμαι σε αυτό το άθλημα. Είδα πολλούς σκοπευτές. Καλούς και κακούς. Αλλά η σκοποβολή έχει τα μυστικά της. μην το βλέπεις σαν εύκολο άθλημα. Ξέρεις πόσοι ήταν χαλαροί και σίγουροι, ήταν τα φαβορί, είχαν γονείς πρωταθλητές, την καλύτερη προπόνηση αλλά όταν ήρθαν σε αυτό το διαγωνισμό, αστόχησαν;

Άκου. Θα πας να σταθείς στην ουρά. Ναι, είναι μεγάλη, αλλά μην απογοητεύεσαι. Θα έρθει η ώρα σου και δεν θα το καταλάβεις. Αλλά να εκμεταλλευτείς την ώρα που θα είσαι στη γραμμή. Παρακολούθα αυτούς που είναι μπροστά σου. Μελέτα το ρίξιμο τους. Βρες τα λάθη τους. Έτσι δεν θα τα επαναλάβεις.

Επαναλαμβάνω. Είναι δύσκολο άθλημα. Πρέπει να προσέχεις να μην ρίξεις κόντρα στον άνεμο. Θα επηρεάσει το βέλος. Ούτε καν να διανοηθείς να ρίξεις κόντρα στ νερά για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. Πρόσεχε από αυτά τα καιρικά φαινόμενα. Είναι και χειμώνας. Έτσι βαρυχειμωνιά έχει πολλά χρόνια να δώ. Θα αστοχήσουν πολλοί.

Να ’σε ο εαυτός σου. μείνε συγκεντρωμένος με καθαρό μυαλό. Ηρέμησε. Πάρε βαθιές αναπνοές και κράτησε το αριστερό σου χέρι σταθερό. Πρέπει να βλέπεις το στόχο πριν να ρίξεις. Καθαρά. Μην επηρεαστείς από το γύρο περιβάλλον.

….

-Μικρέ ήρθε η ώρα σου. Βλέπεις το στόχο
-Ναι
-Πόσο μακριά είναι
-Καμιά δεκαριά χρόνια
-Αφού τον βλέπεις θα τον πετύχεις

4 comments:

 1. Αρκεί να βλέπουμε το στόχο για να τον πετύχουμε;
  Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψην μας και τις συμβουλές που ξεκάθα μας είπες...
  Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο κείμενο!!!

  Καλό βράδυ!

  ReplyDelete
 2. Wow!! Μου άρεσε πάρα πολύ!!!!!

  ReplyDelete
 3. θυμήθηκα ένα κινέζικο ρητό που μου κάνει πάντα εντύπωση:
  "αν δεν κοιτάζεις εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάζεις"

  ReplyDelete
 4. Αν στοχεύεις το φεγγάρι κι αστοχύσεις, θα πετύχεις κάποιο αστέρι. Αν στοχεύεις το φράκτη κι αστοχήσεις θα πετύχεις τη λάσπη

  ReplyDelete