19/04/2010

Γιατί δεν αυτοκτονώ

Ίσως όλοι μας περνούμε κάποιες μέρες κρίσης. Ή τυχαίνει ένα άτυχο συμβάν που απλά μας παίρνει από κάτω. Και τα βλέπουμε όλα άσχημα. Όλα είναι εναντίον μας. Δεν έχει νόημα η ζωή μας. Δεν είναι όπως την φανταζόμαστε. Εκτός από το κάπνισμα, το αλκοόλ ή άλλες καταχρήσης ουσιών σκεφτόμαστε και την ευκολότερη λύση. Της αυτοκτονίας.

Δυστυχώς δεν είμαι εξαίρεση, είμαι σαν εσάς και φτάνω και εγώ σε αυτό το σημείο. Τι είναι αυτό όμως που σκέφτομαι εγώ και δεν πραγματοποιώ αυτό το σχέδιο. Μερική ψυχολόγοι λένε ότι είναι ο φόβος. Φοβάσαι να το κάνεις. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Δεν πατάς ένα κουμπί και τελειώνουν όλα.

Εγώ όμως δεν φοβάμαι. Ούτε να αυτοκτονήσω αλλά ούτε το θάνατο. Εξάλλου δεν πιστεύω στη μεταθανάτιο ζωή. Και φτάνω στο συμπέρασμα ότι δεν έχει λόγο να αυτοκτονήσω. Έχω μια ζωή και θα τη ζήσω όσο άσχημη και αν είναι. Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ‘εντάξει αν χειροτερέψουν τα πράγματα αυτοκτονώ αύριο’. Τελικά στη ζωή δεν είναι όλα άσχημα και το αύριο, που μπορεί να είναι αρκετά συνεχόμενα αύριο, είναι καλύτερο από το σήμερα. Και έτσι συνεχίζω τη ζωή μου.

Αν κάποια μέρα αυτοκτονήσω σημαίνει απλά ότι κουράστηκα να περιμένω το αύριο.

10 comments:

  1. dont do it fedon!!!nta na sovareftoume...
    gia mena aftoktonia simenei dilia!gia alous simenei oti kapios ixe to 8aros na to kamei!en efkolo pola na dokeis ena telos, para na antimetopiseis me 8aros osa s katalogizei i mira!dinatos k 8aralaios en toutos pu sikonete ama peftei xame 3ana k 3ana...k oi toutos pu ginete ena me to xoma!

    ReplyDelete
  2. Εγώ πάντως ο μόνος λόγος που με κράτησε στα "λογικά" μου σε ακραίες στιγμές και προσπάθησα να προστατεύσω τον εαυτό μου, ήταν η σκέψη αυτών που θα έκανα κακό αν πάθαινα εγώ κακό. Και όχι, δεν εννοώ κανένα αρσενικό, εννοώ την οικογένεια μου (οικογένεια με την ευρύτερη έννοια) που ξέρω ότι δεν θα άντεχε αν πάθαινα κάτι.
    Πολλές φορές τα σκέφτηκα κι εγώ αυτά.

    ReplyDelete
  3. χαχα ωραίος ο φαίδον νεκατωμένη τζαι έμαθα την κουβέντα του την περασμένη εφτομά (στον κόσμο μου εγώ).
    Τωρά για το θέμα μας είσαι της άποψης 'ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό' που λαλεί τζαι ο νίτσε. Ναι αλλά κάποιος μπορεί απλά να βαρέθηκε τη μίζερη του φύση που λαλεί τζαι ο Ασιμος ( κάμνω τζαι ρέφερενσες, επέλανα που το προτζεκτ)

    Rain tears
    σίουρα κάποιος εν να σκεφτεί τους κοντινούς του που εν να τους πληγώσει αν αυτοκτονήσει αλλά έσιει τζαι κόσμο που εν έσιει κοντινους!

    ReplyDelete
  4. δεν θα λύσεις το πρόβλημα της ψυχής σου..η αυτοκτονία θα λύσει την επιθυμία του σώματος να μην έρθει σε συγκρουση με τα προβλημματα..η ψυχή έχει τεράστια δύναμη αρκεί να την συμμερίζεσαι και να μην την ξεχνας..καλημέρα

    ReplyDelete
  5. Δεν ξέρω τελικά ποιό είναι το χειρότερο και ποιό μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "δειλό".
    Να δειλιάζεις να αυτοκτονήσεις από φόβο στο θάνατο ή να δειλιάζεις να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα και την ανία της ζωής?

    ReplyDelete
  6. Το γενονός ότι γράφεις, έχεις άποψη και την μοιράζεσαι άλλα μου λέει! Δεν είσαι suicide material!

    ReplyDelete
  7. autoktonise enas filos mou stin kypro prin llies meres
    me G3

    ReplyDelete
  8. Και εγω το έχω σκεφτεί. Δεν πιστεύω στη μεταθανάτια ζωή! Το μόνο που με κρατάει στη ζωή ειναι η κόρη μου

    ReplyDelete
  9. Νομίζω πως πρέπει να καταπολεμάμε την κατάθλιψη Υπάρχουν κέντρΑ ψυχικής Υγιεινής που κάνουν καλή δουλειά κ ειναι οικονομικά

    ReplyDelete
  10. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ReplyDelete