16/02/2010

Φιλία

Μεγάλο θέμα. Όλοι περνούν στιγμές όπου πιστεύουν ότι έχουν τους καλύτερους φίλους και άλλες που πιστεύουν ότι δεν έχουν κανένα φίλο. Τον φίλο δεν τον διαλέγεις αλλά έρχεται απροσδόκητα. Ίσως τυχαία. Ο χρόνος σας φέρνει πιο κοντά.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συγχωρέσω ένα φίλο. Όταν έχεις εμπιστοσύνη σε κάποιον, χωρίς να το σκέφτεσαι περιμένεις την ίδια εμπιστοσύνη. Αφού του έχεις τυφλή εμπιστοσύνη. έτσι εάν σε προδώσει, σκοτώνει αυτή την φιλία. Αυτός είναι και ο λόγος που η φιλία δεν είναι παντοτινή.

Προσπαθώ σε κάθε νέα φιλία να το διαψεύσω. Εγώ είμαι πραγματικός φίλος. Και αν μια φιλία είναι καλή, δεν με ενοχλεί το τέλος της. Φτάνει να ήταν καλή η διάρκεια της φιλίας. Εξάλλου χωρίς φίλους η ζωή θα ήταν άγευστη.

ένας καλός φίλος θα πει καλά πράγματα για το άτομο σου πίσω από τη πλάτη σου. Μπροστά σου πρέπει να σε αμφισβητήσει, να σε κρίνει, να τσακωθείτε, να διαφωνήσετε. Είναι αυτός που θα γελάσει πρώτος στο αστείο σου επειδή αυτός ξέρει τι πραγματικά εννοούσες. Ή απλός γέλασε με την έκφραση σου. Του προκαλείς ευχαρίστηση μόνο με το να είσαστε μαζί. Δεν θα σκεφτείς πότε τι πρέπει να του πεις. Απλός αρχίζετε και μιλάτε. Δεν τον πειράζουν τα ελαττώματα σου επειδή τα ξέρει.

Υπάρχουν οι φιλίες μεταξύ γυναικών, μεταξύ γυναίκας και άντρα και μεταξύ αντρών. Αν τα αντιπροσωπεύαμε με αριθμούς, προσθέτοντας και τα τρία με όριο το άπειρο, δυστυχώς δεν κάνουν 1 (πραγματική φιλία, πεεεεε). Δεν πιστεύω σε καμία από τις τρείς φιλίες. (όσο για πούστηες δεν έχω προσωπική άποψη). Η χειρότερη φιλία πιστεύω είναι των γυναικών. Το κοινό όμως με την φιλία των αντρών είναι ότι της πλείστες φορές τις καταστρέφει μια γυναίκα (μετά έρχονται το χρήμα, η δόξα και άλλα). Όσο για την άλλη φιλία, μπορεί να υπάρξει μόνο όταν δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο (ερωτικό) για διάφορους λόγους.

Λόγο εμπειρίας όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε την πραγματικότητα για τους φίλους και έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνουμε νέους φίλους. Το αποφεύγουμε και μένουμε σε απλές γνωριμίες. Διαπιστώνουμε ότι οι μόνοι που έμειναν καθ ’όλη τη διάρκεια της ζωής μας κοντά μας είναι η οικογένεια μας.

Εγώ δεν το καταδέχομαι αυτό και θα συνεχίσω να τους εμπιστεύομαι. Και να κάνω και νέους φίλους. Και ας με πληγώσουν στο τέλος. Η πραγματική φιλία αξίζει πολλά. Όσο και αν με πληγώσουν δεν θα ξεπληρώσουν τις ωραίες στιγμές.

Η μόνη μου απορία είναι αν με θυμούνται αυτοί που τσακωθήκαμε όσες φορές τους θυμάμαι εγώ. Αν με βλέπουν στα όνειρα τους. Έτσι στο άσχετο.

6 comments:

  1. poli oreo post..makari na itan k alithia ola afta!distixos dn iparxoun...etsi nomiza k ego prin ligo kero oti ipirxan ala malon dn iparxoun!To periorizeis se "parees" k "perno kala"...kapos etsi ine oi sxeseis meta3i atomwn stis meres mas!

    ReplyDelete
  2. Εγώ πάντως έχω 2-3 πραγματικές φίλες αλλά διαπίστωσα ότι η πιο πραγματική φίλη που έχω είναι αυτή που γνώρισα όταν ήμουν 1 χρόνου κι από τότε είναι ακόμα στη ζωή μου. Γνώρισα κι άλλο κόσμο, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και μετά αλλά τελικα κατάλαβα ότι σαν την παιδική φίλη δεν υπάρχει!
    Ακόμα και όταν στο διάστημα που χαθήκαμε κάπως, όποτε βρεθόμασταν, ήταν σαν να και δεν χαθήκαμε ποτέ...με την ίδια ευκολία λέγαμε τα πάντα...
    Όσο για την φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών..δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά όταν τα δυο αυτά άτομα είναι συνέχεια μαζί, αυτοκόλλητοι. Κάποια στιγμή θα εξελιχθεί σε κάτι άλλο είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά είτε από τους δυο. Και αυτή είναι και η φυσική κατάληξη των πραγμάτων.

    ReplyDelete
  3. Την ίδια απορία είχα κι εγώ μέσα-μέσα. Αν με θυμούνται όσο τους θυμάμαι εγώ. Μετά αποφάσισα να μην τους θυμάμαι καθόλου. Δύσκολα διαγράφω ανθρώπους, αλλά η διαγραφή είναι μόνιμη.

    ReplyDelete
  4. Πάντα θα έρχονται στο μυαλό μας άνθρωποι που γνωρίσαμε και τους θεωρήσαμε φίλους.Μερικοί θα έχουν περίοπτη θέση στη καρδιά μας και στο νου ,ακόμη και να έχουν περάσει χρόνια από τότε που τους είδαμε.Και ανάλογα με τη ποιότητα φιλίας που είχαμε μαζί τους.
    Ενα είναι το σίγουρο οι παιδικές φιλίες δεν ξεχνιούνται ποτέ ,ίσως γιατί είναι και οι πιο αθώες.

    ReplyDelete
  5. Yparxei pragmatikh filia meta3u gunaikwn otan te8ei apo thn arxh se eilikrhneis baseis k kataballetai eilikrinh prospa8eia k apo tis 2 pleures gia sunthrhsh ths.

    Mhn eisai pote apolutos gia tipote...kapoioi apo emas exoun oikogeneia opws oloi,tupika omws giati pote den einai dipla tous alla einai aporrofhmenoi ston diko tous kosmo k euato, opote oute auto tous menei.

    ReplyDelete
  6. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ReplyDelete