19/02/2011

Φοιτητικές εκλογές στην αγγλία. Οι ποιές;

Έτσι πάνω σ’ άνεμο παρατηρούμεν μια κινητικότητα στην Αγγλία! Τζαμέ που ούλλοι οι φοιτητές εν στα σπίτια τους τζαι χαλαρώνουν, εξύπνησεν μέσα τους το ένστικτο του πολίτη, τζαι η κάθε ψήφος μετρά, ψηφίστε για τα δικαιώματα σας και άλλες μαλακίες.


Στες εκλογές τούτες ψηφίζουμεν παρατάξεις. Τι είναι μια παράταξη, τι αντιπροσωπεύκει, ποιος εν ο σκοπός της, τι θα προσφέρει στους φοιτητές, και το μέγα ερώρημα ‘Τι εκάμαν από τον καιρό της ίδρυσης της ΕΦΕΚ μέχρι σήμερα που να δικαιολογεί τούτον ούλλον τον αναβρασμό;


Έχουμεν πέντε παρατάξεις. Ως γνωστόν μιαν που το δησύ μιαν που το ακέλ μιαν του δήκο. Ο αγώνας εν της εδεκ αλλά επειδή εν πιάνει πολλούς ψήφους δέχεται τζαι ανεξάρτητους. Τζαι τέλος εν το μέτωπο που για να έσιει καθαρό το μέτωπο ισχυρίζεται ότι εν ανεξάρτητο( ε πού βρίσκουν τα λεφτά, που την εκκλησσία μες τους δρόμους)


Με τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα εν πολλά εύκολο να ανακαλύψεις γνωστούς που εν υπήρχαν ως τα εχτές για εσένα τζαι να τους πιέσεις με οποιοδήποτε τρόπο να έρτουν να σε ψηφίσουν. Επροσεγγίσαν με θκυό άτομα εμένα προσωπικά που εν ασχολούμαι με την πολιτική. Φαντάζουμε τζείνους που εν γραμμένοι (άλλη κουβέντα το πώς εγραφτήκαν)ως μέλη σε μια παράταξη.


Η αλήθκεια είναι ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι πιάνουν εμπειρίες για το ρόλο που θα παίζουν στην πολιτική στην Κύπρο. Κομματόσκυλα που ακολουθούν τις ίδιες ιδέες και πολιτική πριν καταλάβουν καλά καλά τι είναι η πολιτική. Υπάρχουν τζαι οι έκτακτοι που τους βάλλουν τζαμέ για να γεμώσει το ψηφοδέλτιο.


Έθεσα κάποιες απορίες στον Αντρέα Αντρέου στο μπλόκ του http://andreouandreas.blogspot.com/2011/02/blog-post_11.html τζαι με την υποστήριξη του συνυποψήφιου του Ηρόδοτου Νικολαίδη (ρε μα ήσουν δόκιμος μου) επροσπαθήσαν να μου πούν λόγους για να τους ψηφίσω. Πραγματικά πιστεύκω ότι τζαι οι δκυό έχουν γνώσεις τζαι όρεξη για δουλειά . Εκάμαν μια πολλά καλή δουλειά με το περιοδικό τους ο πρωταγωνιστής (http://issuu.com/agonasuk/docs/protagonistis2). Στη σελίδα 72 ο Ηρόδοτος εξηγεί το θέμα της πολιτικοποίησης και τες παρατάξεις αλλά στο τέλος πιστεύω καταλήγει σε αδιέξοδο στες πραγματικές ανάγκες των παρατάξεων. ο Αντρέας έκδωσεν τζαι το βιβλίο για την ιστορία του ξενοδοχείου Βερεγγάρια. Στην ερώτηση του Αντρέα αν τα περιοδικά των άλλων κάμνουν πλύση εγκεφάλου, να του πώ ότι η πλύση εγκεφάλου εν γίνεται σε τούντη ηλικία αλλά στην ηλικία που τους εστελλεν ο τζύρης τους στην εδον τζαι την νεδησυ.Αλλά ποια η σχέση του περιοδικού τζαι του βιβλίου με της παρατάξεις. Γιατί να ψηφίσω; Για την μεγάλη αλλαγή. Ένα λεπτό. Ποιάν αλλαγή. Τι θέλουν οιθκυο φοιτητές να αλλάξουν στη αγγλία; Επειδη ρωτώντας πας στην πόλη , ερώτησα τους για να μάθω.


Το πιο σπουδαίο που θα κάμει ο αγώνας είναι ότι θα φέρει τον μεγάλο Λυσσαρίδη για ομιλία. Ευχαριστώ αλλά δεν θα έρτω. Εγώ είπα τους ότι δεν κάμνουν τίποτε ουσιαστικό για τους φοιτητές. Λαλούν ότι εν τζαμέ για να ακουστεί η άποψη τους. Σε ποιο θέμα να ακουστεί. Η άποψη της φοιτητικής παράταξης ‘μέτωπο’, εν για το κυπριακό. Πάμε κάθε χρόνο για να διαμαρτυρυθούμε για το ψευδοκράτος. Το 2004 επάιζαμε playstation τζαι επίναμεν φραπέ αντί να μάθουμε τι ήταν το Αναν. Τζαι λίες μέρες πριν το δημοψήφισμα εξέραμεν τα πάντα.


Πρόβλημα αεροπορικών εισιτηρίων δεν υπάρχει!!! Το σύστημα των πανεπιστημίων στην Αγγλία έξερες το που πρίν, πολλοί υποστηρίζουν ότι εν τέλειο, τότε γιατί να το αλλάξεις. Βιβλιοθήκες? Μια χαρά τες βρίσκω εγώ. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε και θα έχουμε ως φοιτητές είναι το πρόβλημα ανεργίας αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τζαι πρέπει να μας προβληματίσει όλους τζαι όι μόνο τες παρατάξεις.


Τελικά ποιος εν ο σκοπός σας; Ας εν καλά οι χορηγοί. Τελικά είναι απαραίτητη ‘η παρουσία οργανωμένων συνόλων στη βάση της ιδεολογίας ή των θέσεων τους’; Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο? Όποιον ερώτησα που τες παρατάξεις εν εμπόρεσεν να με πείσει ότι η παρουσία τους εν χρήσιμη. Μάλλον ούτε οι ίδιοι εν τω πιστεύκουν κατά βάθος.


Τέλος θέλω να πώ ότι λυπούμε πολλά που οι νεολαίοι είναι τόσο κομματικοποιημένοι, ενώ είμαστε σε μια ηλικία που η έρευνα έπρεπε να ήταν πρωταρχικός μας στόχος.



Υ.Γ Παρόλο που εν θα ψηφίσω κανέναν εν να έρτω στες εκλογές, γιατί έθελα να έρτω Λονδίνο, τζαι για να γλίτώσω το 30λιρο εν να έρτω ποτζεί να μου το πληρώσετε. Εξάλλου οι παραπάνω εν γιαυτό που έρκουνται. Α, τζαι αν πιάσει καμιά έδρα ο αγώνας μπορεί να πάω στα μπουζούκια μαζί τους.

5 comments:

  1. koita en ekatsa na t diavaso ta keimena toutwn pu laleis esi...Omos svr ine toso kapia atoma prosilomena k komatopoimena pu m lipei ores ores!Xanoun tin ousia kapia atoma!!! Na sou po je kati asxeto tora pu 8imi8ika to pio gelio pu akousa itan oti ena sikekrimeno koma (onomata dn leme prosopikotites dn 8igoume, gt exoume efkolo8iktous) egemose ena olokliro leoforio (mporei na itan je kokino) tourkokiprious(eni3ero me ti idous propaganda tous episan)gia na tous 4ifisoun! Pantos knas doulia en ekame an me rotas emena....anwz je akoma en ekatalava gt gnt toso ntoros me ts parata3eis afou ego apotelesmata tosa xronia foititria dn ida!!!

    ReplyDelete
  2. Μεν υποτιμάς την αξία του να οργανώννουνται οι αθρώποι σε κόμματα. Τζιεί που εν εν ελεύθεροι να το κάμουν πεθανίσκουν για να το πετύχουν (δες Ιράν, Κίνα, Κούβα, Αρχαία Ελλάδα (πριν το 1974). Ακριβώς εγώ θαυμάζω την ενέργειαν που έχει ο άλλος εκ του τίποτε να φκάλλει θέμαν, να σε βουρά που πίσω, να έρκεται να σου κάμνει επίσκεψην, να γράφει βιβλίον, να κάμνει σάιντ στον Ίντερνετ, να σου διά τριαντάλιρον να παεις εις το Λονδίνον... Φαντάσου να είσιεν τζιαι θέμαν. Άσε που άμα σκαλίσεις τζιαι λλίον πέραν που τα προσχήματα θα εύρεις τζιαι το θέμαν.

    ReplyDelete
  3. Ασέρα,γιατί τα θωρείς ούλλα τόσο σφαιρικά. Τωρά συγκρίνεις το δικαίωμα δημοκρατίας ολόκληρων χωρών με τες φοιτητικές εκλογές των φοιτητικών παρατάξεων των κυπραίων στην αγγλία? Τζαι μεν συγκρίνεις τες καταστάσεις σήμερα με καταστάσεις επι χούντας και τα λοιπά. Η οργάνωση σε κόμματα οδήγησε σε τούντην ελευθερία που έχουμε αλλά τούτη η ίδια οργάνωση προκαλεί τωρά τούντον εθνικισμό το ρατσισμό τζαι το μίσος που έχουμε εμεις της ηλικίας μου!

    ReplyDelete
  4. Με την πρώτη παράγραφο αφήνεις να νοηθεί ότι δεν κάμνουμε τίποτε απολύτως πέραν της προεκλογικής εκστρατείας. Εγώ προσωπικά ως Αρχισυντάκτης στο περιοδικό του ΑΓΩΝΑ, δεν ήμουν σχεδόν ποτέ χαλαρός και αδιάφορος με τα της παράταξης μας.

    Το τι εκάμαν, τι κάμνουν και τι πρεσβεύουν οι παρατάξεις, μπορείς να το μάθεις μέσα από την ιστοσελίδα τους και την συνομιλία με τα μέλη τους. Κάποιοι ανθρώποι διούν πολλή χρόνο και πιστεύκουν πως τζίνο που κάμνουν θα αλλάξει το κατεστημένο τζιαι θα βοηθήσει. Νιώθω ότι κάπως υποτιμάς μας και εν λλίο άδικο. Βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά γιατί το κάμνεις τούτο πριν καν μας γνωρίσεις και ασχοληθείς μαζί μας;

    Ο αγώνας εν της εδεκ αλλά επειδή εν πιάνει πολλούς ψήφους δέχεται τζαι ανεξάρτητους; Μάλλον το αντίθετο… Η ΕΔΕΚ εν του Αγώνα γιατί είναι παλιά μέλη του Αγώνα που τυχαίνει να πηγαίνουν στην ΕΔΕΚ λόγω κοινής ιδεολογίας!

    Πάντως ευχαριστώ για τα καλά σου (ομολογουμένως) λόγια για μένα και ελπίζω να μεν με κατατάσσεις στα κομματόσκυλλα.


    Ρωτάς «ποια η σχέση του περιοδικού τζαι του βιβλίου με της παρατάξεις. Γιατί να ψηφίσω; Για την μεγάλη αλλαγή. Ένα λεπτό. Ποιάν αλλαγή. Τι θέλουν οι θκυο φοιτητές να αλλάξουν στη αγγλία». Για το βιβλίο μου δεν θα αναφερθώ επειδή εν αφορά την παράταξη. Για το περιοδικό όμως θα σου πω… Ποια η σχέση του με τις παρατάξεις; Είμαστε μια φοιτητική παράταξη τζιαι εκάμαμε ένα περιοδικό για τους φοιτητές! Θέλεις κάτι άλλο; Και είναι μεγάλη αλλαγή, ναι, να πάρει καλά ποσοστά μια παράταξη που δεν είναι σαν την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και την ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ που έχουν πίσω τους την απόλυτη προσήλωση στο ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ και που δρουν αυτόνομα… Πας κόντρα στο κατεστημένο! Εγώ πέρσι ένιωσα το τούτο και γι’ αυτό εψήφισα Αγώνα (ένας που τους λόγους) ενώ πριν δεν είχα καμιά σχέση και ιδέα για παρατάξεις. Ούτε καν το όνομα του Αγώνα δεν ήξερα! Ούτε καν την ύπαρξη του! Τωρά εσύ αν δεν βλέπεις καμιά αλλαγή, τι να σου πω…

    Δεν επαρουσίασα τον ερχομό του Λυσσαρίδη ως το πιο σπουδαίο πράμα. Μάλιστα είπα σου πως υπάρχουν πολλά ακόμα που έχουν να γίνουν! Νομίζω πως απλά δεν πιστεύκεις στη δύναμη της συλλογικής δουλειάς.

    Στα ερωτήματα σου γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία οργανωμένων συνόλων στη βάση της ιδεολογίας ή των θέσεων τους… Απολύτως απαραίτητη δεν νομίζω να είναι… Αλλά ενεν ωραίο να πολιτικοποιείσαι σιγά σιγά; Εγώ προσωπικά νιώθω ότι προσφέρω μέσα στην παράταξη και είμαι σίγουρος ότι πολλά άλλα παιθκιά, ο καθένας προσφέρει με τον τρόπο του… Γιατί εν δοκιμάζεις και εσύ; Και όπου φκάλει! Το ότι έχεις μπλογκ λαλεί πολλά!

    ReplyDelete
  5. Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.

    Margaret Mead
    US anthropologist & popularizer of anthropology (1901 - 1978)

    ReplyDelete