08/11/2010

Φασίστες, Σύντροφοι, ΕΟΚΑ

Φασίστες, Σύντροφοι, ΕΟΚΑ.

Οι λέξεις που κράτησα από το βίντεο των επεισοδίων στη Λάρνακα.

Οι λέξεις που ακούγονται σε κάθε διαδήλωση, εκδήλωση, συζήτηση στη Κύπρο.

Άτομα χωρισμένα σε ιδεολογίες. Και αντιδρούν ανάλογα.

Τα ΜΜΕ είναι υπόλογα. Αυτοί μας δίνουν πληροφορίες. Όπως οι 17000. Ποια είναι η αλήθεια. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης βάση της ΕΕ.

Η αστυνομία δεν έλεγξε την κατάσταση. Ήταν κομπάρσοι.

Ανεργία. Ποια η σχέση της με τους αλλοδαπούς.

Θέματα που χρειάζονται εμπειρική ανάλυση. Αφήνονται στη κρίση και τη λογική του λαού.

How would certain sectors of the economy in Cyprus survived if the immigrants left? Η ερώτηση που έθεσε η κυρία στην ομιλία της.

Άνεργος θεωρείτε κάποιος που ψάχνει για δουλειά και είναι πρόθυμος να δουλέψει. Οι άνεργοι/πτυχιούχοι δεν θέλουν να δουλέψουν σε εργασίες που απασχολούν τους αλλοδαπούς.

Γιατί ξεχνούμε ότι στην Αγγλία έχουμε 500 000 Κύπριους που δουλεύουν εκεί.

Εγκληματικότητα. Σχετίζεται με αλλοδαπούς ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι η μαχαιριά από Κύπριο (μάλλον) σε αλλοδαπό ήταν εγκληματική.

Μεγάλωσα με την ιδέα ότι η Κύπρος είναι μια φιλόξενη χώρα. Στην πορεία άλλαξα άποψη. Είμαστε ρατσιστές. Πόσοι από τους διαμαρτυρόμενους έχουν αλλοδαπούς στις δουλειές τους και τους εκμεταλλεύονται. Πόσοι ήταν αυτοί που μετά τη διαδήλωση επέστρεψαν στα σπίτια τους και είχαν έτοιμο φαγητό από Φιλιπινέζα.

Πως καλλιεργήσαμε αυτό το αίσθημα ενάντια στους ξένους. Κλέφτες βρομισμένοι κτλ. Τα αισθήματα δικαιολογούν τις πράξεις τους. Αλλά τα αισθήματα τους είναι αδικαιολόγητα.

Τα επεισόδια δεν ξεκινούν σε μια στιγμή. Προηγούνται μετά από την παιδεία, την κοινωνία και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει. Ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια επεισόδια.

8 comments:

  1. Αχ με έχετε κουράσει με το επιχείρημα "έχουμε 500,000 στην Αγγλία" γιατί εκτός από τελείως λανθασμένους αριθμούς αγνοάτε το γεγονός ότι η τεράστια πλειοψηφία των Κυπρίων στην Αγγλία πήγε εκεί κατά την Αγγλοκρατία και η Κύπρος μετά την ανεξαρτησία της είναι χώρα της Κοινοπολιτείας.

    Τέλος συνεχώς αγνοάτε το γεγονός ότι οι αλλοδαποί εμπλέκουνται σε δυσανάλογο αριθμό εγκλημάτων στην χώρα μας και πολλοί από αυτούς έρχονται μέσω κατεχομένων που είναι ένδειξη για το πόσο τους ενδιαφέρει αυτός ο τόπος. Μόνο τον εαυτό τους και τα λεφτά σκέφτουνται.

    Μη στρουθοκαμηλίζετε. Ο κόσμος έχει αυτιά και ακούει, μάτια και βλέπει και μυαλό και σκέφτεται.

    Η ΚΙΣΑ και οι αναρχικοί θέλανε επεισόδια και τα είχαν. Προκαλείς και λαμβάνεις. Όλοι όσοι τραυμάτησαν κόσμο και έριξαν αντικείμενα πρέπει να τιμωρηθούν ανεξαρτήτως της ομάδας που ανήκαν. Το έγκλημα πρέπει να τιμωρείται.

    Αλλά συνθήματα όπως έξω ο κάθε μετανάστης είναι εξίσου ακραία μ'αυτά που λένε ότι δεν υπάρχουν "λαθραίοι". Αν θέλετε αναρχία και κομμουνισμό να πάτε στη Β.Κορέα να ζήσετε. Αν θέλετε φασισμό να πάτε αλλού επίσης. Στην Κύπρο ο λαός θέλει ένα κράτος που να υπερασπίζεται τους πολίτες του και όχι τους παράνομους αλλοδαπούς.

    Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Φτάνει πια!

    ReplyDelete
  2. Φίλε ανώνυμε, απο πότε το κράτος υπερασπίζει τους παράνομους αλλοδαπούς;;;

    ReplyDelete
  3. Επιτέλους που διαβάζω και ένα κείμενο που έχει κάποια λογική για αυτά τα επεισόδια γιατί ΟΛΑ όσα διάβασα τις τελευταίες μέρες, αυτοί που τα έγραψαν χαίρονταν για τα επεισόδια και τα δικαιολογούσαν!
    Ανώνυμε, εν εσύ που στρουθοκαμηλίζεις, ξύπνα και δε ποιες εν οι ευθύνες του ενός και του άλλου και όι να φταίμε για τα πάντα τους αλλοδαπούς.
    Επίσης εμείς εν έχουμε "άνεργους επιστήμονες", έχουμε ΑΕΡΓΟΥΣ επιστήμονες που εν καταδέχονται να κάμουν άλλες δουλειές γι αυτό τες κάμνουν οι ξένοι.

    ReplyDelete
  4. φίλε ανώνυμε
    για το πρώτο να σου πω ότι οι ρουμάνοι πχ είναι κοινοτικοί
    για το δεύτερο εγώ δεν είπα ότι δεν έχει αλλοδαπούς εγκληματίες
    για το τρίτο συμφωνούμε
    για το τέταρτο στην Κύπρο από ότι είδες δεν νιώθουμε ασφάλεια με την κάθε ΚΙΣΑ
    χαίρομαι όμως που τα σκέφτεσαι

    ReplyDelete
  5. σας παρακαλω οι λαθρομεταναστες ερχονται με την βοηθεια του χριστοφια.ο κομμουνισμος διδασκει τον δοεθνισμο.ο κομμουνιστης δεν θεωρει τον εαυτο του ανθρωπο γιατι οι ανθρωποι ανηκουν σε εθνη.ο κομμουνιστης αναρχικος θεωρει τον ξενο κομμουνιστη και οχι μονο αδερφο του.ο αναρχικος διδασκεται οτι φασισμος ειναι αυτος που φωναζει οτι ειναι ανεργος.ο αναρχικος εκπαιδευεται απο την μασονια ωστε να μισει τον ανθρωπο και αν τον χτυπα.οι αναρχικοι στην κυπρο εμφανιστηκαν με την εισβολη ακελ το 2008.οταν τα αρματα μαχης του ακελ εισεβαλαν παρανομα μετα την αλλλοιωση του εκλογικου αποτελεσματος στο προεδρικο.αλλωστε το ειπε και ο χριστοφιας θα ειμαι ο νεος σας προεδρος στο μεγκα.ο ακελικος αναρχικος θελει την κυπρο γεματη μαυρους και κοκκκινους ωστε να μπορει να εφαρμοσει το σταλινικο μοντελο,αυτος να ειναι αρχοντας και ο μαυρος δουλος.να ψηφιζει ο μαυρος τον ακελικο επειδη του δινει 200 ευρω και ενα χαμοσπιτο.αυτο δε γινεται τωρα?η κυπρος γεμισε παρανομους αλλα και νομιμους μεταναστες.οι κυπριοι εκδιωκονται συνεχως απο τις εργασιες τους γιατι ο εργοδοτης ο οποιος επιχορηγειτε απο την κομμουνιστικη κυβερνηση θελει να πιασει τον ινδο που ειναι πιο φθηνος.αλλωστε καθε λιγο κλαινε οτι εχουν κριση και θελουν βοηθεια σε χρημα.ετσι απολυουν τον κυπριο με την αδεια του καθεστωτος και παιρνουν τον ινδο τον ρουμανο τον αιγυπτιο τον τουρκο.υπεραγορες,εμπορικες εταιρειες,καταστηματα γεμισαν αλλοδαπους και εμεις ειμαστε ανεπιθυμητοι.η κισα ειναι μια νεοταξικη οργανωση που ιδρυθηκε για να συμβαλλει στον στοχο της μασονιας δηλαδη την παγκοσμιοποιηση!αυτο δεν γινεται ηδη?παντου ετσι γινεται.το καθεστως χριστοφια κοβει επιδοματα και μισθους απο τον γηγενη για να μπορει να ταιζει τον βρωμικο αλλοδαπο που ειτε νομιμα ειτε παρανομα εισαγει στην κυπρο.παραλληλα φασιστικα μμε οπως ο πολιτης η γνωμη ο αστρα η χαραυγη η οποιοι τηλεφωνει για να απολυσει προσωπικο απο αλλα καναλια σε ενδειξη της αγαπης προς τον εργαζομενο το πλας το οποιο απειλει μα ξυλο τον δημοπουλο ζωντανα το μεγκα και το ρικ.εχω απευθυνθει για εργασια απειρες φορες στην πεο.τιποτα.παντα ελειπε να πουμε η καρτανα μου εχει το γραφειο.απταιστη εξυπηρετηση σε ενα νεαρο ανεργο και φτωχοτατο πολιτη.αντιθετα οι τουρκοι ρουμανοι και λοιποι βρωμοαλλοδαποι ευκολα παιρνουν δουλεια σε καποια κομμουνιστοκαπιταλιστικη επιχειρηση.αυτη ειναι η κυβερνηση χριστοφια που οδηγει την κυπρο στην πτωχευση.ακολουθει κατα ποδα τις οδηγιες της μασονικης στοας ονασαγορου για να φερει την κυπρο στην ελλαδικη κατασταση.αλλωστε τι τους νοιαζει δεν υπαρχει αριστερος που να ειναι φτωχος?ολοι εχουν επαυλεις και λιμουζινες.λαε μην σκυβεις το κεφαλι ο σταλινισμος θα πεσει συντομα και παλι

    ReplyDelete
  6. @Epanastatis

    http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9D%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CF%82

    ReplyDelete
  7. @Επαναστατούλα:

    Αγαπητή, πολυτονική, ορθογραφούσα και ευφραδή επαναστατούλα μου, δε θα σε ενοχλήσω πολύ. Θα σε αφήσω να επιστρέψεις σύντομα πίσω στο ερευνητικό σου κέντρο, όπου θα συνεχίσεις τα πολύπλοκα πειράματα πυρηνικής φυσικής που κάνεις.

    Απλώς θέλω να σου πω ότι θα λάβω πολύ σοβαρά υπόψη τα όλα όσα έχεις γράψει. Τα ισχυρά σου επιχειρήματα, η σαφήνεια, τα αποδεικτικά στοιχεία και τα αδιάσειστα τεκμήρια τα οποία παραθέτεις (συστηματικά, σε όλες τις δημοσιεύσεις σου, μπορώ να πω), δεν αφήνουν χώρο για αμφισβήτηση. Θα κρατώ πάντα μαζί μου ένα αντίγραφο του συγκεκριμένου σχολίου σου, ώστε να μπορώ να πείθω όλους γύρω μου για όλα αυτά που λες. Λέω να στείλω και ένα photocopy στον Κουλία και στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους ως παράδειγμα, έτσι για να μάθουν την έννοια της λέξης "επιχειρηματολογώ".

    Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας την υπέρτατη σοφία σου. Η ευπροσηγορία σου είναι απαράμιλλη.

    Ciao κούκλα!

    Υ.Γ.: Σε συγχωρώ που στο blog του Κυπρολέων είπες ότι θα "δόσεις τα προσωπάκια μας στο ΕΛΑΜ να μας κανονίσουν". Περασμένα ξεχασμένα.

    ReplyDelete
  8. @Anonymous [8 November 2010 17:38]:

    Για μένα δεν έχει σημασία το πόσο Κύπριοι μετανάστες ακριβώς υπάρχουν στην Αγγλία. Η ουσία είναι ότι η μετανάστευση επέτρεψε σε πολλούς Κύπριους να ανθήσουν και αν διαπρέψουν σε διάφορους τομείς.

    Όσον αφορά τους αλλοδαπούς και την εγκληματικότητα, δεν έχω στοιχεία μπροστά μου και έτσι δεν θα ισχυριστώ ούτε ότι είναι αλήθεια, ούτε ότι είναι ψέμα η θέση σου. Όμως, είναι καλό όταν παραθέτουμε μια θέση σαν γεγονός, να παρουσιάζουμε και τα αποδεικτικά στοιχεία. Ειδάλλως, απλώς δημιουργούμε και αναπαράγουμε ψέματα και φήμες τα οποία απλώς βοηθούν στην έξαρση του ρατσισμού.

    Κλασικό παράδειγμα αυτού του γεγονότος αποτελούν τα ψέματα για την καμπάνα του Αγίου Λαζάρου, τον επιτάφιο και τα μεγάφωνα της εκκλησίας. Κάποιοι, ακόμη και ορισμένα ΜΜΕ τα οποία έχουν κάνει τον ρατσισμό επάγγελμα, διαδίδουν αυτές της φήμες. Όμως, ο Δήμαρχος Λάρνακας απέρριψε κατηγορηματικά ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ισχυρισμούς με συνέντευξη του στην εκπομπή του Άστρα Έπεα Πτερόεντα, στις 12/11/2010. Ένα παλιοτόμαρο να τα βάλει σε ένα blog, από εκεί εξαπλώνονται και όλος ο κόσμος αρχίζει να τα πιστεύει λες και είναι γεγονότα. Άρα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Για όσους θα καθίσουν να ακούσουν την εκπομπή στο link που έδωσα παραπάνω, ενδιαφέρον έχει και η συνέντευξη του επόμενου καλεσμένου.

    Δεν αρνούμαι ότι η ακραία συμπεριφορά, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, προκαλεί περαιτέρω ακραία συμπεριφορά. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν ομάδες ατόμων που αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί", και οι οποίοι δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα να συμπεριφέρονται ακραία, καθιστώντας εαυτούς persona non grata στο υφιστάμενο σύστημα. Με ενοχλεί όμως η αφάνταστα ανισοβαρής παρουσίαση του θέματος που επιχειρείται.

    Ας μην ξεχνάμε ότι ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε, και μάλλον όχι από μέλη της ΚΙΣΑ έτσι; Ας μην ξεχνάμε ότι ένας άλλος ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στο κέντρο της κατάμεστης από κόσμο Μακαρίου εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του. Είμαι σίγουρος ότι πάμπολλα άλλα περιστατικά συμβαίνουν, αλλά δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα... Νομίζω ότι η έκταση της ρατσιστικής βίας, του μιλιταρισμού (βλ. μελανοχίτωνες του ΕΛΑΜ), του εθνικισμού και του φανατισμού είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνα στοιχεία για την Δημοκρατία μας παρά ότι τα "αναρχικά" στοιχεία, και νομίζω ότι η τάση να υπερθεματίζουμε για τους "αναρχικούς" μας παραπλανεί από τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ο οποίος σιγά-σιγά μπορεί και να μας καταπιεί όλους.

    Συμφωνούμε ότι τα συνθήματα στα οποία αναφέρεσαι είναι εξίσου ακραία. Όμως, όπως ήδη έγραψα, με ενοχλεί η ανισοβαρής αντιμετώπιση του θέματος, η οποία, για μένα, είναι ένδειξη αλλότριων προθέσεων, και με οδηγεί, ορισμένες φορές, να αμφισβητώ τις πραγματικές προθέσεις και την ειλικρίνεια ορισμένων. Δεν αναφέρομαι σε σένα.

    Ο κίνδυνος της Κύπρου να αφελληνιστεί από τους (λαθρο)μετανάστες, είναι νομίζω πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο να εισβάλει ξανά η Τουρκία για να "προστατεύσει" τους Τουρκοκύπριους από τον Ελληνοκυπριακό φανατισμό. Και όσοι δεν το κατανοούν αυτό, αγνοώντας προκλητικά τα γεγονότα του 1974, ΔΕΝ αγαπούν την πατρίδα τους και να μην μου το παίζουν πατριώτες. Προσκαλούν και προκαλούν την επέμβαση της Τουρκίας ή και άλλων δυνάμεων.

    Όχι, αγαπητέ Ανώνυμε.
    Νομίζω καταλαβαίνουμε και εμείς δυο-τρία πράγματα...

    ReplyDelete