08/04/2010

Ο Θεός μου

Μιας τζαι έφυεν το Πάσχα να γράψω για το Θεό τζαι τες θρησκείες (αλλά όι για τους παπάες).

Εγεννήθηκα στην Κύπρο. Ελληνοκύπριος άρα χριστιανός ορθόδοξος. Εβαφτήσαν με που ήμουν 8 μηνών. Εδώκαν μου χριστιανικό όνομα ενός που τους σίηλιους αγίους. Κατακρίβειαν εν το όνομα του παππού μου. Είμαι περήφανος για τούντο όνομα.

Επήα δημοτικό. Στα σχολεία έχουν ένα άσιημο σύστημα να κάμνουν διακρίσεις βάση της θρησκείας. Γι’ αυτό εκάμναμεν την προσευχή μας κάθε πρωί. Εβάλλαμεν τζαι το σταυρό μας. Τζαι ετελειώναμεν με το αμήν. Ούλλοι εχτός που ένα συμμαθητή μας.

Ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά. Εν είχα ιδέα τι εν τούτο το πράμα. Εν νομίζω να έξερεν κανένας που εμάς τους άλλους. Απλά ο δάσκαλος (πατρίς, θρησκεία, οικογένεια) έσηιεσεν τον μια φορά (6 χρονών μωρό) έκαμεν τον να νιώθει άβολα για τζείνο που οι δικοί του γονιοί των εβάλαν να πιστέυκη, Τζαι έκαμεν μας τζαι εμάς να τον θεωρούμε παράξενο.

Το αποτέλεσμα ήταν να μεν του κάμνει κανένας παρέα. Αφού ήταν που τους άλλους. Η θρησκεία του εν ήταν ορθή αφού εν ήταν ορθόδοξος. Επεράσαν λία χρόνια τζαι εν εμίλησα ποττέ του παιθκιού τούτου.

6η Δημοτικού εβρεθήκαμεν μια φορά τυχαία στο γήπεδο του λυκείου τζαι επέζαμεν μάπα. Ήταν τζαι τούτος. Τελικά εν είσιεν καμιά διαφορά με εμάς ούλλους τζαι κατακρίβειαν ήταν τζαι πολλά καλό παιδί. Εγινήκαμεν φίλοι.

Τζαι τότε εγενήθηκεν τζαι η απορία μου για τες θρησκείες τζαι το Θεό. Τι είναι ο Θεός τζαι ούλλα τα άλλα που ενας φυσιολογικός άθρωπος σκέφτεται κάποτε στη ζωή του. Τζαι με τα χρόνια εγνώριζα τζαι άτομα που διαφορετικές θρησκείες. Εν είχα κανένα ταμπού να τους κάμνω παρέα. Εγνώρισα πολλούς τουρκοκύπριους που οι παραπάνω εν άθεοι. Εγνώρισα μουσουλμάνους τζαι ανακάλυψα ότι ο μουσουλμάνος εν σημαίνει τρομοκράτης όπως μας πουλούν τα ΜΜΕ. Εγνώρισα εβραίους τζαι πραγματικά βρίσκω τους έξυπνους τζαι δημιουργικούς ( όσους εγνώρισα). Γι’ αυτό έθελεν να τους φάι ούλλους ο Χίτλερ. Εγνώρισα τζαι σίηλιον θκυό λογιόν χριστιανούς. Εν εγνώρισα ούτε έναν βουδιστή αλλά από όσα εθκιάβασα εν πιο χαλαρή θρησκεία.


Τούτα ούλλα τα άτομα εν έχουν πολλές διαφορές που εμένα. Ο καθένας πιστεύκη ότι πιστεύκη η κοινώνία όπου εμεγάλωσεν. Εν εγνώρισα κανέναν που άλλαξε πίστη. Εν μπόρω να πώ τούτος εν σωστός τζαι τούτος εν λαθος. Για παράδειγμα οι παραπάνω υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς υπήρξε αλλά για τον καθένα ήταν κάτι διαφορετικό. ΕΝ μπόρουμε να πούμε ότι ήταν απλά ένας σπουδαίος φιλόσοφος!

Τούτα ούλλα εν πελλάρες. Ξέρετε κανένα που έσιει άλλη θρησκεία που τους γονιούς του, τη κοινωνία όπου εμεγάλωσε τζαι ενεν ούτε άθεος; Πολλά λlιοι. Εαν έχουμε έναν χριστιανό που πάει κάθε μέρα εκκλησία τζαι ένα μουλλά που προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα, ποιος που τους θκυό εν να πάει κόλαση. Εν πιστεύκω στην κόλαση ή στον παράδεισο. Ότι ήμασταν πριν τη ζωή θα είμαστε τζαι μετά. Αλλά γιατί ούλλοι θεωρούν την κόλαση πολλά άσιημη! Εγώ θέλω να πάω στη κόλαση για να έσιει περιπέτειες η ζωή μου.

Εγώ εν είμαι άθεος. Έχω το δικό μου Θεό. Τζαι κάθε νύχτα μιλώ του μόνος μου. Ποττέ εν μου απαντά. Νομίζω αφήνει με να έβρω μόνος μου τες απαντήσης. Αλλά εν τζαμέ απλά για να των ρωτώ πράματα που εν μπόρω να απαντήσω στη ζωή.

11 comments:

  1. εγω βαφτιστηκα χριστιανη ορθοδοξη επισης.
    η μαμα μου ομως δε δεχοταν να κανω θρησκευτικα στο σχολειο, γιατι τα θεωρουσε "brainwash", οποτε και υπογραψε σχετικο εντυπο απαλλαγης μου.
    δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο στην κυπρο βεβαια.

    ReplyDelete
  2. τζε εγώ στη Κύπρο μεγάλωσα τζε εγώ εβαφτίστηκα βρεφούι χριστιανό ορθόδοξον όπως το θέλει η κοινωνία αλλά άμα εμεγάλωσα τζε είδα ότι τούτα ούλα εν συνάδουν αποφάσισα να αποστασιοποιηθώ. Ενε ότι είμαι άθεη απλά εν πιστευκώ σε τούτο το πράμα που σήμερα θέλει να λέγεται εκκλησία κοκ...Κανένας μας εν ηξέρει αν έσει κάτι τζιπάνω που λέγεται Βούδας, Αλλάχ ή Θεός! Κανένας εν ηξέρει ποιος εν ο σωστός θεός...απλά πιστεύκουμε σε κάτι γιατί το έχουμε ανάγκη! Εν της φύσης μας!

    πι ες:όντως οι Εβραίοι εν που τα πιο έξυπνα πλάσματα που εγνώρισα. Είχα ένα καθηγητή μιλούμε κορυφή ο άνθρωπος! Τζε όντως ο Χίτλερ εφοάτουν τους τζε ήθελε να τους καθαρίσει για να μην είναι τούτο που εν σήμερα!
    πι ες2:αμά θέλεις διάβασε το βιβλίο THE GOD DELUSION!πιστεύκω εν αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο!

    ReplyDelete
  3. Κάπου εδκιάβασα: "Αν μιλάς του θεού είσαι θρήσκος, αν σου απαντά είσαι πελλός!".

    Προσωπικά πιστεύκω ότι μπορεί να υπάρχουν πνεύματα τζαι ξέρω γω κουβέντες αλλά εν έχουν να κάμουν με μας. Για τον καθένα υπάρχει ό,τι πιστεύκει ότι υπάρχει. Εν με χαλά να βλέπω βαθιά θρησκευόμενους ανθρώπους, οποιασδήποτε θρησκείας. Χαλά με άμα χρησιμοποιείται η θρησκεία σαν εργαλείο για χαλιναγώγηση της μάζας.

    Όσο για κόλαση και παράδεισο.. εν πιστεύκω. :)

    Πολύ ωραία καταχώρηση.

    ReplyDelete
  4. Η πίστη στο Θεό δεν έχει σχέση με την εκκλησία και τους παπάδες. Ο Θεός είναι απλώς μια ανώτερη δύναμη που ο κόσμος έχει ανάγκη να πιστεύει για να μην απελπίζεται. Μπορεί όντως να υπάρχει μπορεί και όχι. Εγώ νομίζω ότι υπάρχει. Εγώ λαλώ τον Θεό/Χριστό κτλ, ο μουσουλμάνος Αλλάχ, ο βουδιστής Βούδα. Ο Ιησούς είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι υπήρξε σαν πρόσωπο. Όσοι θέλουν πιστεύκουν ότι εν ο γιος του Θεού. Όσοι το αρνούνται, ας δεκτούν ότι απλώς ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος που δίδασκε την αγάπη, την ταπεινότητα, την ισότητα μεταξύ όλων (καμία σχέση με τους παπάδες σήμερα δηλαδή). Όπως ακριβώς και ο αρχαίος Σωκράτης.

    ReplyDelete
  5. Πάντως αν υπάρχει θεός, δεν πιστεύω πως θα είναι όπως τον περιγράφουν οι παπάδες. Και μέχρι να έρθει καλύτερο βερσιόν, προτιμώ να μην πιστεύω.

    Τώρα, επειδή έχω βαφτισμένα μωρά, και έχω βαφτίσει και εγώ άλλα τρία, οφείλω να πω πως προσπαθώ να ξεχωρίσω την θρησκεία από την παράδοση.

    Το να έχει ένα μωρό τατά ή νούννα είναι πολύ σημαντικό (έστω και αν έχω αποτύχει οικτρά στα καθήκοντα του τατά).

    Τώρα, πόσο θα γίνει θρήσκο ή όχι το μωρό δεν νομίζω να εξαρτάται από το αν είναι βαφτισμένο ή όχι. Πολλές φορές οι ακρότητες οδηγούν στα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.

    Γι’ αυτό αν και όταν ρωτηθώ θα πω στα μωρά μου τι (δεν) πιστεύω, και θα τα αφήσω να επιλέξουν, δεν θα τα σπρώξω προς την όποια «σωστή» κατεύθυνση.

    Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουν παρά να αγνοούν, και η επιλογή ας είναι δική τους.

    ReplyDelete
  6. @ miss psarokokalo
    απ'οτι ξέρω τα θρησκευτικά είναι ακόμη αναγκαστικά
    @ νεκατωμένη
    ευχαριστώ για το βιβλίο αλλά εθκιάβασα το εν αρκετά ενδιαφέρον
    @ diary girl
    ούτε εμένα με χαλά να βλέπω θρησκευόμενα άτομα αντιθέτως σέβουμε τα πιστεύω του κάθενου αλλά χαλά με να βλέπω τον φανατισμό
    @ στροβολιώτης
    δεν σε κατάλαβα και το έχω απορία
    1.προς το παρόν τα παιδιά σου δεν θα σε ρωτήσουν για θρησκείες. εσύ όμως σε πιο δρόμο θα τους καθοδηγήσης
    2.εαν η μάνα είανι θρησκευόμενη τότε τι γίνετε

    ReplyDelete
  7. @ rain tears
    δεν ξέρω αν είναι αποδεδειγμένο αν ο Ιησούς υπήρξε πραγματικά.

    ReplyDelete
  8. Τι δεν κατάλαβες; Μέχρι να υπάρξουν οι δύσκολες ερωτήσεις τα μωρά κάνουν ότι κάνουν και οι γονείς - δηλαδή βασικά απέχουν από τα της θρησκείας.
    Η δεύτερη ερώτηση είναι υποθετική!

    ReplyDelete
  9. Αν ψάξεις το God Delusion του Richard Dawkins πάρε και το 'The Selfish Gene' απο τον ίδιο συγγραφέα με θέμα το evolution.
    Είναι ενδιαφέρον να δείς τις απόψεις ένος biologist όσο αφορά την θρησκεία!

    ReplyDelete
  10. "Αν μιλάς του θεού είσαι θρήσκος, αν σου απαντά είσαι πελλός!". Πολύ καλό! Έτσι ακριβώς.
    Τα Θρησκευτικά τα κάνεις αναγκαστικά, μπορείς να απαλλαγείς μετά δυσκολίας (για τη Μέση μιλώ) αν είσαι αλλόθρησκος. Αυτό ισχύει περισσότερο για αλλοδαπά παιδιά και είναι τακτική των τελευταίων ετών. Δυστυχώς δεν μπορείς να πάρεις απαλλαγή επειδή θεωρείς ότι το μάθημα είναι παντελώς ανούσιο και άχρηστο. Που είναι! 12 χρόνια σχολείο Θρησκευτικά 2 φορές την εβδομάδα. Πελλάρες.

    ReplyDelete
  11. re ego eperasa mia periodo agnostikismou alla telika ivra ti thriskeia mou:
    www.churchofgoogle.com
    take a look ;)

    ReplyDelete